Samen werken aan een nieuwe toekomst!
BoekZo! - Boekhouden en belastingen SelectZo - Werving en selectie Stamrecht BV - Dé grootste stamrecht specialist van Nederland PensioenBV.nu - De grootste PensioenBV specialist

Stappenplan oprichting Hypotheek BV

U hoeft zelf feitelijk niets te doen.
Wij nemen u letterlijk alles bij het oprichtingstraject uit handen. Dat geldt ook voor het opstellen van de Hypotheeklening en het vestigen van de hypotheek op de woning. Zie het stappenplan hieronder

Prijzen
Wij kunnen uw Hypotheek BV oprichten (Flex BV) en de nieuwe hypotheek bij deze BV regelen voor de eenheidsprijs van € 1.450,- ex BTW (€1.754,50,- inclusief BTW). De rekening voor de hierbij inbegrepen notariswerkzaamheden bedraagt € 700,- ex BTW. Deze factuur is aftrekbaar bij uw aangifte inkomstenbelasting. Onze eigen facturen als onderdeel van de genoemde factuur van 1.450 bedragen € 350,- ex BTW advieskosten, en € 400,- ex BTW voor de oprichting van de BV. Beide laastste facturen zenden wij naar de BV, welke facturen aftrekbaar zijn van de winst van de BV.
Wij doen daar alles voor, inclusief volledige notariskosten van de oprichting van de HypotheekBV, inclusief notariskosten voor de omzetting van de oude Hypotheeklening naar de BV, inclusief het vastleggen van de nieuwe Hypotheeklening bij de BV, de hypotheekakte en de inschrijvingen en recherches kadaster, etc. Wij ontzorgen u volledig. Onbeperkt advies en nazorg, die zolang als de HypotheekBV bestaat is inbegrepen.

Jaarlijkse kosten:
De contributie voor de Kamer van Koophandel is vervallen met ingang van 1 januari 2013.
De administratiekosten voor de jaarstukken en de aangifte vennootschapsbelasting bedragen €300,- excl. BTW voor een hypotheek BV met maximaal 75 mutaties op jaarbasis. Bankrekeningkosten zijn nihil (bij arrangement bij onze bank)

Stappenplan:

Doorloop Stap Actie Door wie?
  1

Eerste adviesgesprek om de structuur uit te leggen. Geheel vrijblijvend gesprek met een adviseur van Kroese en van Berlo Belastingadvies.
Uw legitimatiebewijs (paspoort/identiteitskaart/ rijbewijs) door ons laten verifiëren.

Kroese en van Berlo en

uzelf
  2

Tweede vrijblijvende adviesgesprek (mogelijk in combinatie met eerste gesprek) om de omvang van de Hypotheeklening te bepalen en berekening van de voordelen.

Kroese en van Berlo en

uzelf
  3

Inventarisatie van de hoogte van het aandelenkapitaal voor de Hypotheek BV op basis van de te verstrekken Hypotheeklening vanuit de Hypotheek B.V.

Kroese en van Berlo en

uzelf
  3a Overleg met u over de verhouding van het aandelenkapitaal in de B.V. qua inbreng. Bijvoorbeeld als u bent gehuwd onder huwelijkse voorwaarden, dient bekeken te worden wie van u beide welk gedeelte van het aandelenkapitaal in de B.V. volstort. Bij gemeenschap van goederen is de aandelenverhouding 50/50. Bij huwelijkse voorwaarden kan de verdeling anders zijn.  
  4

Inventarisatie van de wensen met betrekking tot de op te richten Hypotheek BV, zodat in ieder geval hypotheekverstrekking mogelijk is, maar ook opname van een ruime  doelstelling zodat de Hypotheek BV ook voor extra doeleinden kan worden gebruikt. Tevens de bestaande schuldenaarsituatie (van de bestaande hypotheeklening bij de bank) volledig overnemen in de BV. Dus als nu beide (partners) schuldenaar zijn naar de bank toe in een bepaalde verdeling, worden ook in de B.V. deze partners schuldenaar in dezelfde verhouding.

Kroese en van Berlo en

uzelf
  5

Uw bank informeren dat u bezig bent met de oprichting van de  Hypotheek BV en aankondiging van de (gedeeltelijke) aflossing van uw Hypotheeklening.

Kroese en van Berlo en

uzelf
  6

Eventueel bij de bank een berekening van de boeterente wegens vervroegde aflossing opvragen.

Door uzelf
  7

Bepaling aflossing- en rentevoorwaarden voor de Hypotheeklening

Kroese en van Berlo
  8

Invullen / voorbereiden van de formulieren ten behoeve van de Kamer van Koophandel voor de inschrijving van de Hypotheek BV en de volmacht voor de oprichting van de Hypotheek BV.

Kroese en van Berlo
  9

Gerichte opdracht aan het samenwerkend notariskantoor om de oprichting van de Hypotheek BV in gang te zetten.

Kroese en van Berlo
  10

Gerichte opdracht aan het samenwerkend notariskantoor om een conceptakte met de leenovereenkomst en hypotheek voor de Hypotheek BV op te stellen ter omzetting van de bestaande Hypotheeklening.

Kroese en van Berlo
  11

Beoordelen aangeleverde informatie en conceptstatuten van de Hypotheek BV opstellen en toezenden.

Samenwerkend notariskantoor
  12 Met de conceptstatuten kunt u bij de bank een bankrekening openen op naam van de Hypotheek BV. De conceptstatuten zijn noodzakelijk om de bank te laten weten dat een Hypotheek BV opgericht gaat worden. De klant moet persoonlijk een legitimatiebewijs bij de bank laten zien. Kroese en van Berlo en cliënt zelf samen met bank
  13 Storting van aandelenkapitaal van de Hypotheek BV ter hoogte van de vastgestelde bedrag dat nodig is voor overname van de Hypotheeklening Uzelf
  14 Kopie van bankafschrift dat het gestorte aandelenkapitaal daadwerkelijk op de bankrekening ten name van de Hypotheek BV in oprichting staat. Dit wordt door de bank of uzelf naar de notaris gestuurd. Als de notaris het bankafschrift heeft ontvangen, kan de Hypotheek BV worden opgericht. Uzelf
  15 Oprichting van de Hypotheek BV door de notaris bij volmacht.         Samenwerkend notariskantoor
  16 Inschrijving in handelsregister van de Kamer van Koophandel Samenwerkend notariskantoor
  17

Verzenden kopie van de oprichtingsakte van de Hypotheek BV naar de bank.

Uzelf
  18 Fiscaal nummer voor de vennootschapsbelasting afhandelen Kroese en van Berlo
  19 Beoordelen aangeleverde informatie en concept akte met de geldlening en hypotheek opstellen en toezenden Samenwerkend notariskantoor
  20

Recherche kadaster (eerste)

Samenwerkend notariskantoor
  21

Aanvraag aflossing bank of goedkeuring voor tweede hypotheek

Samenwerkend notariskantoor
  22

Na ontvangst goedkeuring of aflosnota (dossier compleet), wordt een afspraak ter ondertekening ingepland op het notariskantoor

Samenwerkend notariskantoor
  23

Overboeking gelden ter aflossing

Uzelf
  24

Dag van ondertekening akte van geldlening en hypotheek:

 • Recherche Kadaster, GBA, KvK en diverse registers
 • Ondertekening akte en besluit
 • Inschrijving van de akte bij het Kadaster
 • Afgifte afschrift

Samenwerkend notariskantoor en uzelf

  25

Daags na ondertekening van de akte van geldlening en hypotheek:

 • Recherche Kadaster (controle juiste inschrijving);
 • (eventueel) overboeking gelden aan oude hypotheekbank
Samenwerkend notariskantoor
  26

De facturen voor de eenmalige kosten ad €1.450,- exclusief BTW verzenden we pas na afloop van al onze werkzaamheden naar de Hypotheek BV

Kroese en van Berlo

 

Contact opnemen

Heeft u nog vragen of zijn er nog onduidelijkheden? Dan kunt u via onze website meer informatie opvragen. Als u het onderstaande formulier invult dan neemt een van onze specialisten op het gebied van Hypotheek BV's contact met u op. Daarnaast kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen. U kunt ons bereiken op: 0486 – 820 222. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00-18:00 uur.

Naam:
*
Woonplaats:
*
Telefoonnummer:
*
E-mail:
*
Bel mij:
Overdag
's Avonds
Opmerkingen:
 
 • Bel: 0486 – 820 222
 • Contact opnemen
  • Naam*

   Woonplaats*

   Telefoonnummer*

   E-mail*

   Bel mij*
     Overdag
     's Avonds
   Opmerkingen

   (*) Zijn verplichte velden

Slim besparen op AWBZ?

lees meer..

Waarom een Hypotheek BV? Bekijk het rekenvoorbeeld!
Inschrijven nieuwsbrief